Houd je computer óók virus vrij
Het gaat in de wereld nog maar om één ding; hét coronavirus. Het is onwerkelijk om te zien wat voor gevolgen het virus heeft voor mensen. En wat dit voor economische gevolgen gaat hebben moeten we nog maar zien. Het legt ook goed bloot hoe we met z’n allen verbonden zijn, niet alleen digitaal.
Een virus kent vele vormen en is zeker niet iets nieuws. In de meeste gevallen is de leus: “voorkomen is beter dan genezen” van toepassing. Het herkennen van het gevaar en niet denken dat het alleen de ander overkomt is een goed begin.
Hoe het coronavirus dodelijk kan zijn voor een mens, kan een computervirus dodelijk zijn voor een onderneming. De computer is een database vol met gegevens, van facturen tot dossiers over klanten of personeel, wanneer deze niet meer benaderbaar zijn of opnieuw moeten worden opgebouwd is de schade niet uit te drukken in tijd of euro’s. En het is een illusie dat jaren aan gegevens weer zonder verliezen kunnen worden heropgebouwd.
In veel gevallen heeft de ZZP’er en MKB’er simpelweg niet de kennis en tijd om alle ontwikkelingen op dit gebied tot zich te nemen én bij te houden. Maar wanneer de eventuele gevolgen wel duidelijk zijn voor deze ZZP’er of MKB’er komt een partij als Beerepoot Automatisering om de hoek kijken.
Risicoanalyse
Wij helpen aan de systeemkant met het inzichtelijk maken van de risico’s. Deze risicoanalyse is eigendom van de organisatie. Concreet betekent dit dat wij niet direct alle gevonden risico’s dichten maar dat de organisatie zelf kan beslissen welke risico’s er bewust genomen worden en welke risico’s ongewenst zijn. Daarbij beslist de ondernemer ook zelf wie deze ongewenste risico’s gaat verhelpen.
Deze risicoanalyse kan worden gezien als een IT-blauwdruk van het gehele IT-landschap en wordt vaak gebruikt als basis voor het IT-beleid binnen de organisatie. Ook is deze analyse inzetbaar bij de voorbereidingen van een penetratietest. Ook kan de risicoanalyse ingezet worden als second opinion, in het kader van de slager keurt zijn eigen vlees niet.
Bewustwordingstraining
Aan de menselijke kant helpen wij met een bewustwordingstraining. Deze training is een online tool waarmee medewerkers het hele jaar door sterke en praktische cybervaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor de introductie en het beheer van deze training zijn geen speciale middelen of voorzieningen vereist, en het voorziet de organisatie van ingebouwde hulp bij elke stap in het traject naar een veilige netwerkomgeving.
Het aanleren van computervaardigheden gaat niet ten koste van de productiviteit, omdat het slechts enkele minuten op een dag in beslag neemt. En de medewerker zelf kan indelen wanneer de lessen gevolgd worden, dit omdat ze volledig online gegeven worden. Iets wat wellicht in deze tijd, waarbij niet iedereen dezelfde werkdruk meer heeft, verstandig is om op te starten.
Wanneer je in een auto stapt wordt er ook verwacht dat je weet wat je doet. Dit omdat je opgeleid bent om juist te handelen in bepaalde situaties. Met computervaardigheden werkt het net zo. En daarbij is de keten zo sterk als de zwakste schakel.
Like, deel & winactie
We bieden de mogelijkheid om vrijblijvend en kosteloos de bewustwordingstraining te proberen voor de looptijd van 1 maand. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dit artikel te liken & te delen. Wij verloten twee plaatsen in de trainingsmodule op vrijdag 8 mei.
Ander nieuws
Kijk ook eens naar onze andere nieuwsartikelen over bijvoorbeeld veilig thuiswerken (https://bpaz.nl/nieuwsbericht/veilig-thuiswerken/) of Twee-staps authenticatie (https://bpaz.nl/nieuwsbericht/twee-staps-authenticatie-met-duo-security/).
Ik hoor graag van je.
Met vriendelijke groet,
Vinny Hoveling
Recent nieuws
- Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen
- Voorstellen: Laszlo Vlasblom
- Adobe Flash Player stopt!
- Beerepoot Automatisering en Nexus ICT onder één dak
- Whitepaper: ICT Veiligheid
- ICT is goed geregeld, maar wie controleert dat?
- Houd je computer óók virus vrij
- Twee-staps Authenticatie met Duo Security